...aneb co tě nezabije,to tě posílí


Čína po česku

20.03.2008 22:43

Ingredience: 1/2 kg kuřecích řízků (nebo jako vegetar. pokrm 1 balíček sójových kostek), mražená zeleninová směs Čína (Orient), pórek, 1 vejce, oříšky, mandle, směs koření na čínu, sůl, med, solamyl, glutasol, olej, tekutá rama, worchestrová omáčka, sójová omáčka
Příloha: rýže + vlasové nudle, zeleninový salát

 
 

Postup přípravy: Předem uvaříme ve vodě oříšky s mandlemi do změknutí. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky. Hlubokou pánev rozpálíme s olejem, přidáme nakrájený pórek a maso obalené v solamylu zprudka osmahneme ze všech stran (stálým mícháním), aby neunikla šťáva. Nebo sójové kostky dle návodu uvaříme den předem ve slané vodě (+ koření na maso, sójovka apod.), vymačkáme přebytečnou vodu, obalíme v solamylu, přidáme sójovou omáčku a koření na čínu a necháme do 2. dne odležet.
Potom jako kuřecí maso stejným způsobem osmahneme na pánvi. Po osmahnutí (maso, nebo sója)rozklepneme do pánve vejce, zamícháme, přidáme mraženou zeleninu, oříšky s mandlemi, koření na čínu, worchestr, sój. omáčku a pod pokličkou krátce podusíme. Na konci vaření přidáme 2 polévkové lžíce medu a na špičku nože glutasol. Odstavíme z plotny a důkladně promícháme.
Příloha: dáme vařit rýži v osolené vodě s 1/2 cibule, do které jsme zapíchli 2 hřebíčky. Mezitím na pánvičce osmahneme na tekuté ramě vlasové nudle a mícháme do zhnědnutí. Tyto pak zamícháme do uvařené rýže. K hotovému pokrmu podáváme na stůl zeleninový salát dle vlastního výběru.

—————

Zpět