...aneb co tě nezabije,to tě posílí
Čína po česku
20.03.2008 22:43
Ingredience: 1/2 kg kuřecích řízků (nebo jako vegetar. pokrm 1 balíček sójových kostek), mražená zeleninová směs Čína (Orient), pórek, 1 vejce, oříšky, mandle, směs koření na čínu, sůl, med, solamyl, glutasol, olej, tekutá rama, worchestrová omáčka, sójová omáčka |
|
Postup přípravy: Předem uvaříme ve vodě oříšky s mandlemi do změknutí. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky. Hlubokou pánev rozpálíme s olejem, přidáme nakrájený pórek a maso obalené v solamylu zprudka osmahneme ze všech stran (stálým mícháním), aby neunikla šťáva. Nebo sójové kostky dle návodu uvaříme den předem ve slané vodě (+ koření na maso, sójovka apod.), vymačkáme přebytečnou vodu, obalíme v solamylu, přidáme sójovou omáčku a koření na čínu a necháme do 2. dne odležet. |
—————